תפריט נגישות

טוראי ינון פרנקל ז"ל

ינון פרנקל
בן 23 בנפלו
בן צפורה ואריה
נולד בתל אביב
בכ"ד בניסן תש"ד, 17/4/1944
התגייס ב-יולי 1962
שרת בחטיבת הצנחנים
יחידה: חטיבה 623
נפל בקרב
בכ"ז באייר תשכ"ז, 6/6/1967
במלחמת ששת הימים
מקום נפילה: ירושלים - ביה"ס לשוטרים
באזור ירושלים והסביבה
מקום קבורה: ירושלים - הר הרצל
אזור: ד, חלקה: 3, שורה: 04, קבר: 01.
הותיר: אשה

קורות חיים

בן אריה וצפורה. נולד ביום כ"ד בניסן תש"ד (17.4.1944) בתל אביב. למד וסיים את לימודיו היסודיים בבית הספר על שם בורוכוב בגבעתיים. לאחר מכן למד בבית הספר התיכון על שם קלעי במקום וסיים את הפנימיה הצבאית שליד בית הספר הריאלי בחיפה. לאחרונה למד באוניברסיטה העברית בירושלים בחוגים של מחקר החינוך וסוציולוגיה.

שנים רבות היה חבר תנועת "הנוער העובד והלומד" וכן גם חבר בגדנ"ע אויר. הוא גם הדריך בקלוב התעופה בבית עמנואל שברמת גן. הדרכת נוער היתה קרובה ללבו והיא שהביאה אותו בתום שירותו הצבאי לאוניברסיטה העברית כדי להשקיע מעצמו בחינוך וסוציולוגיה.

חיבתו לבעלי חיים ולטבע בכלל היתה גדולה. בכל שעות הפנאי "הפליג" בכל פינות הארץ כשהוא מטייל ונהנה. אהב לשקוע בקריאה ובאופן כזה קנה ידע רב. בעל הומור חד היה ומיוחד במינו, איש הוויכוח השנון ויחד עם זה איש שיחה לבבי.

ינון היה חבר בגרעין "מיטב", אשר הצטרף לאחר מכן למשק צרעה, ובו נהג בעדר צאן. שם מצא את חברתו לחיים ושניהם עברו לגור בירושלים.

ביולי 1962 גויס לצה"ל ושירת כצנחן. בהיותו בצבא נשלח לעבודת הדרכה ב"קן" של "הנוער העובד" בכפר אתא, שהיה אותה שעה "קן" עזוב, מוזנח וזקוק לשיקום מיסודו. הוא השקיע עמל גופני ורוחני במקום זה ובעמלו ראה ברכה.

אחרי שחרורו מן הצבא נקרא לשירות מילואים ואף במלחמת ששת הימים נתן את שירותו זה.

ביום השני, הוא כ"ז באייר תשכ"ז (6.6.1967), נפל בהסתערות פלוגתו על מעוזו של הלגיון הירדני, זה היה בקרב שנערך בירושלים כשהוא נפגע מפגז מרגמה של האויב בפרוץ אנשיו את הגדרות של בית הספר לשוטרים.

הניח אשה כעשרה חודשי אושר אחרי בואם בברית הנישואין. ינון ידע להעריך נכונה את כוחו של צה"ל ובלבו ידע כי סוף הנצחון לבוא. אולם הוא לא זכה לראותו בעיניו.

הובא למנוחת עולמים בבית הקברות הצבאי שעל הר הרצל בירושלים. גרעין כפר אתא, הנמצא בהכשרה בקבוצת גניגר, זוקפים את החיאת ה"קן" לזכותו ואות לכך נטעו חורשה לזכרו ב"יער המגינים" בספר "מאריות גברו" של מפקדת הצנחנים הובאו תולדותיו ותיאור קרבו האחרון.

בבטאון לאינפורמציה ולהווי המקומי של עיריית גבעתיים הונצח שמו וכן הועלה זכרו ב"ספר הנופלים". תולדותיו ותיאור קרבו האחרון הובאו בספר "נזכור" שבהוצאת האוניברסיטה העברית בירושלים והסתדרות הסטודנטים שבה ובעריכת יהודה האזרחי.

בניית אתרים: לוגו חברת תבונה